Als mijn vader het niet begrijpt …


Je kunt alles ingewikkeld doen over van alles en nog wat, maar als je vader (78 jaar) je niet meer begrijpt dan werkt het niet. Wat ik daar mee bedoel te zeggen is dat je alle technische en organisatorische maatregelen kunt nemen om je data te beschermen maar als je medewerkers of klanten het niet begrijpen dan gaat het niet werken. Als medewerkers echt niet begrijpen waarom je je wachtwoord niet deelt met een collega of onbekende USB-sticks gebruikt, dan is het zelfs met de beste beveiliging bijna onmogelijk om de boel te beschermen.

Je denkt dat goed beschermd bent maar ondertussen blijk je minstens net zo kwetsbaar te zijn als te voren. Met dat in gedachte heb ik eerder dit jaar Privac opgericht, een bedrijf wat tot doel heeft om databewustwording en de noodzaak van databescherming laagdrempelig uit te leggen en databeveiliging te helpen implementeren. Daarom besteden we veel aandacht aan training en het creëren van 'awareness'. Want de meeste data-ongelukken worden niet niet veroorzaakt door falende techniek maar door ... ja, door ons zelf.

Privac neemt de bescherming en beveiliging van data zeer serieus. Daarom noemen we ons The Data Protection Officers.We adviseren, implementeren en begleiden uw organisatie naar een databewuste en databeschermde organisatie. 


Jérôme Zijderveld, CISA DPO
Oprichter Privac

Image

Het team van Privac

We hebben een gekwalificeerd, enthousiast en gemotiveerd team bestaande uit vaste medewerkers en een flexibele schil van zeer gekwalificeerde freelancers en zzp-ers. Zo kunnen we snel schakelen bij complexere vraagstukken. Van advies tot zeer uitgebreide audits van informatiesystemen.

Om ons team up-to-date te houden organiseren we maandelijks diverse opleidingsmiddagen waarbij steeds weer een thema centraal staat. Zo leren we niet alleen maar met elkaar! 


Image

Je hebt wél iets te verbergen!

Het is de titel van een boek geschreven door Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis en is een absolute must om te lezen voor een ieder die ook maar iets te maken heeft met de verwerking van persoonsgegevens of dat van plan is. Het boek is laagdrempelig geschreven zodat zelfs Jérôme's vader het begrijpt. Het geeft een unieke kijk in de wereld die schuil gaat achter digitaliserende samenleving. Het is hier inmiddels verplichte kost voor elke nieuwe medewerker.

Meer info of bestellen!